Helder beeld en een krachtig verhaal

De communicatie in de zorg gaat vaak over complexe zaken en onderwerpen. Mediavisie Zorg ontwikkelde voor Gelre ziekenhuizen een eigen stijl en aanpak waarin de interne en externe communicatie vertaald wordt naar sprekende infographics, animaties, posters, flyers en banners.

Klant:

Gelre ziekenhuizen

Tools:

Video
Infographics
Animatie
Brochures

Infographics en animaties
Het voordeel van infographics is dat ze overal in de organisatie ingezet kunnen worden: op de muur van de koffiekamer, in de tas met het onboarding materiaal, als placemat tijdens lunchgesprekken, als praatplaat tijdens presentaties, als flyer voor patiënten. Door de boodschap te visualiseren wordt deze makkelijker ‘gelezen’ en beter begrepen.
Visual storytelling
De visuele insteek met duidelijke graphics, bewegende beelden en interactiviteit zorgt er voor dat de informatie makkelijk ‘gelezen’ en opgenomen kan worden. Uit onderzoek blijkt dat mensen visualisaties in video’s en animaties niet alleen sneller begrijpen maar dat ze ook betere beslissingen nemen.

"Door in bepaalde periodes te werken met thema's kunnen we inzoomen op de materie. Dat is wat anders dan werken met enorm lange vragenlijsten."

Elza den Hartog
Raad van Bestuur Gelre ziekenhuizen
Direct herkenbaar door eigen look and feel
Het resultaat is een aanpak met een eigen look and feel zodat deze snel herkend en opgepakt worden. Door te kiezen voor een crossmediale benadering worden medewerkers, patiënten en verwanten op verschillende manieren benaderd en kunnen de boodschappen de optimaal communiceren.

Ook een helder en duidelijk verhaal vertellen?

Bel of mail met Rene
Reitzema
Creative director

Wij werken voor

Contact

Als je geïnteresseerd bent in een van onze oplossingen, aarzel dan niet om contact op te nemen